Стаи, апартаменти | Ресторант, лоби бар | Време за слънчева ваканция! | Бизнес срещи | Цени2017 | Абитуриенти 2017

Летища в България - Бургас и Варна

Летище Варна е гражданско летище за вътрешен и международен транспорт и е третото по големина летище в България.

Разположено e на 7.5 км западно от центъра на града, на територията на 2 общини (Варна и Аксаково). Площта му е 2414 дка. Има една писта (ПИК) с дължина 2514 м и широчина 55 м, свързана с пероните с магистрален рулежен път и пет броя съединителни пътеки за рулиране. Разполага с 32 броя самолетни места и е свързан с международните пътища Е-70 и Е-87. Има модерно навигационно оборудване.

Летище Бургас е разположено в живописен залив на Южното Българско Черноморие, на 10 км североизточно от гр. Бургас. Специфичното географско положение - на границата между Европа и Азия, определя и стратегическото му значение за новите отношения в съвременния свят. Обслужващите възможности на бургаското летище силно повлияват разгръщането на транспортните връзки, туризма и търговските отношения между партньорите от Изтока и Запада.

Летището е изградено върху площ от 2 540 000 м2, като на територията му функционира един от най-големите центрове за обработка на товари на Балканите. Пистата за излитане и кацане, с дължина 3200 м обслужва най-тежките самолети от типа Боинг 747 Джъмбо и Ан 124 Руслан.

Сред най-големите предимства на Летище Бургас е възможността за интермодален транспорт по въздух, море и суша. На разстояние 10-15 км се намират: Пристанище Бургас, разгърнат ж.п. възел, международен път Е 87, свободна безмитна зона. Близостта на най-голямата рафинерия на полуострова, разположена на 10 км от летището, осигурява горива с ниска себестойност.

Метеорологичните условия в региона благоприятстват отличната видимост през всички сезони. Средногодишно видимостта под 1000 м е 3 дни, което на практика означава 24-часов работен капацитет.

В радиус 30 км от Летище Бургас се намират атрактивните туристически центрове - Слънчев бряг, Несебър, Елените, Дюни, предлагащи 80 000 легла на над 600 000 почиващи годишно. Тук туристическият сезон продължава от май до септември, което обуславя изключително активния пътнико поток през по-голямата част от годината.

Бургаското летище е редовен член на ACI с широко представителство в нейните комисии. В края на 90-те години то е лицензирано за следните авиационни дейности:

Наземно администриране и надзор
Обслужване на пътници
Обслужване на багажи
Обслужване на товари и поща
Обслужване на ВС на перона
Обслужване на ВС
Обслужване с горива и масла
Полетни операции и администриране на екипажите
Наземен транспорт
Доставка на провизии


Бизнес срещи и семинари
Българска версияBG | English versionEN | по рускиRU


гр. Поморие
ул.Г.С. Раковски  № 9
Рецепция от 00:00 до 24:00

e-mail: zeus_pomorie@abv.bg
office@zeus-hotel.com
За резервации:
тел.рецепция и резервации
GSM+359 888 866 174
ресторант ЗЕВС 3***
работно време-всеки ден от 15.00ч-24.00ч
тел. за резервации и доставки -0886228447 ,0884 814 888 Тошко Балъкчиев
www.facebook.com/RestaurantZeusPomorie


Клиентите за нас


В Поморие CHF/BGN    EUR/BGN    GPB/BGN    USD/BGN   

28°C
Удобства
Факс
Асансьор
Химическо чистене
Медицинско обслужване
Ресторант
Бар
Рум Сървис
Интернет достъп
Кабелна ТВ
Климатик
Паркинг
Пригодено за инвалиди